Reseptit
30-60 min
Mamman suklaakakku
Valmistusohje
- Sulata rasva ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää vaahtoon pähkinärouhe. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja suklaa-rasvaseos.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm).
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä.
- Sulata suklaa paloina vesihauteessa ja valuta kakun päälle. Koristele kirsikoilla. Suklaakuorrutuksen asemesta voit seuloa kakun päälle vain tomusokeria ja tarjota kakun kanssa kylmää kermavaahtoa.
- Taikinaan ei tule kohotusainetta ja sen kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi eli melkein kuin vähän raa’aksi.
- Ohje: Pauliina Orkamaa, Helsinki
Keskustelu
Kommentoi juttua: Mamman suklaakakku