Reseptit
Kiitos

Mamman suklaakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
175 g voita tai margariinia
175 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g pähkinärouhetta
1 dl vehnäjauhoja

Koristelu:

100-170 g tummaa suklaata
kirsikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

  1. Sulata rasva ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää vaahtoon pähkinärouhe. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja suklaa-rasvaseos.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm).
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Irrota kakku vuoasta ja jäähdytä.
  5. Sulata suklaa paloina vesihauteessa ja valuta kakun päälle. Koristele kirsikoilla. Suklaakuorrutuksen asemesta voit seuloa kakun päälle vain tomusokeria ja tarjota kakun kanssa kylmää kermavaahtoa.
  • Taikinaan ei tule kohotusainetta ja sen kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi eli melkein kuin vähän raa’aksi.
  • Ohje: Pauliina Orkamaa, Helsinki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mamman suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X