Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkabritakakku

Mansikkabritakakku on suven suloisin leivonnainen, jossa hurmaa makea marenki, tuoreet mansikat sekä pehmeä kermavaahtotäyte. Rento leivonnainen sopii myös niille, joiden mielestä maku on kakussa pikkutarkkaa koristelua tärkeämpää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mansikkabritakakku, pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Mansikkabritakakku, marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria

Lisäksi

  • 50 g mantelilastuja

Mansikkabritakakku, täyte

  • 1 l mansikoita
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g lemon curd -sitruunatahnaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mansikkabritakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota pohjaa varten 125 grammaa voita tai margariinia sekä desilitra sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria. Lisää kaksi kananmunan keltuaista yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita keskenään puolitoista desilitraa vehnäjauhoja sekä teelusikallinen leivinjauhetta. Lisää taikinan joukkoon jauho-leivinjauheseos ja desilitra maitoa. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. 
  2. Vaahdota kaksi kananmunan valkuaista ja desilitra sokeria kovaksi vaahdoksi, joka ei irtoa kulhon pohjasta. Levitä marenkiseos pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle 50 grammaa mantelilastuja. Paista 175-asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki alkaa kovettua. Älä kuitenkaan anna marengin ruskistua liikaa. 
  3. Valmista täyte. Ota litra mansikoita. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Vaahdota kaksi desilitraa vispikermaa. Sekoita joukkoon 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kaksi ruokalusikallista sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja 150 grammaa lemon curd -sitruunatahnaa.
  4. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Nosta toinen osa varovasti esimerkiksi lastan avulla tarjoilulautaselle ja levitä päälle 2/3 täyteestä. Laita päälle puolet mansikoista. Nosta toinen pohjalevyn osa marjojen päälle ja levitä loput täytteestä. Koristele mansikkabritakakku mansikoilla ja tuorella mintulla.

Lue myös: Britakakku on rakastettu juhlatarjottava – katso Kotilieden suosikkiohjeet!

Lue myös Anna.fi: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkabritakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.