Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku on täydellinen herkku kesäpäiviin ja vieläpä helppo valmistaa. Näyttävä koristelu syntyy eton mess -tyyliin murennetuista marengeista, tuoreista mansikoista, valkosuklaasta ja kermapursotuksista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pohja

  • 220 g kaurakeksejä
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • vettä liivatteiden liottamiseen
  • 500 g mansikoita (pakaste)
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • (1 dl vispi- tai kuohukermaa)
  • (marenkeja)
  • (valkosuklaata rouhittuna)

Valmistusohje

Mansikkajuustokakku valmistuu helposti näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. 
  2. Hienonna keksit ja sulata rasva. Yhdistä rasvasulaan keksimuru. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 
  3. Sulata pakastemansikat. 
  4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon mascarponejuusto. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella ja makeuta seos tomusokerilla ja vaniljasokerilla. 
  5. Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumennetun sitruunamehun sekaan. Lisää juokseva liivate-mehuseos mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä mansikkasose sekä mascarpone-kermavaahto. Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappin hyytymään. Anna hyytyä 6 tuntia tai yön yli.
  6. Koristele mansikkajuustokakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla.

Vinkki! Halutessasi voit koristella kakun eton mess -tyyliin rouhitulla valkosuklaalla, murustetuilla marengeilla sekä napakaksi vatkatulla kermalla.

mansikkajuustokakku
Mansikkajuustokakku on kesäjuhlien varma hitti.

Lue myös Anna.fi: Mansikkamoussekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkajuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.