![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/04/mansikkajuustokakku-1.jpg?s=c9e530c162904f854b4cd6b304107e62&fit=crop)
Mansikkajuustokakku
Mansikkajuustokakku on täydellinen herkku kesäpäiviin ja vieläpä helppo valmistaa. Näyttävä koristelu syntyy eton mess -tyyliin murennetuista marengeista, tuoreista mansikoista, valkosuklaasta ja kermapursotuksista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Munaton
Ainekset
Pohja
- 220 g kaurakeksejä
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 6 liivatelehteä
- vettä liivatteiden liottamiseen
- 500 g mansikoita (pakaste)
- 2 dl vispi- tai kuohukermaa
- 500 g mascarponejuustoa
- 1½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 500 g tuoreita mansikoita
- (1 dl vispi- tai kuohukermaa)
- (marenkeja)
- (valkosuklaata rouhittuna)
Valmistusohje
Mansikkajuustokakku valmistuu helposti näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Hienonna keksit ja sulata rasva. Yhdistä rasvasulaan keksimuru. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Sulata pakastemansikat.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon mascarponejuusto. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella ja makeuta seos tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
- Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumennetun sitruunamehun sekaan. Lisää juokseva liivate-mehuseos mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä mansikkasose sekä mascarpone-kermavaahto. Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappin hyytymään. Anna hyytyä 6 tuntia tai yön yli.
- Koristele mansikkajuustokakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla.
Vinkki! Halutessasi voit koristella kakun eton mess -tyyliin rouhitulla valkosuklaalla, murustetuilla marengeilla sekä napakaksi vatkatulla kermalla.
Lue myös Anna.fi: Mansikkamoussekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkajuustokakku