Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoidut klementiinit

Marinoidut klementiinit keitetään lempeästi appelsiinisessa mausteliemessä, joka saa makua tähtianiksesta ja kanelista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoidut klementiinit

  • 6 isoa klementiiniä
  • 2 ½ dl appelsiinimehua
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Ranskankermavaahto

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa

Valmistusohje

Marinoidut klementiinit valmistuvat helposti näin:

  1. Kuori klementiinit ja poista veitsellä rapsuttamalla pinnoilta kaikki irtoava vaalea osa. Nosta hedelmät kattilaan ja lisää joukkoon loput aineet.
  2. Kiehauta ainekset ja käännä hedelmät. Nosta kansi päälle ja vähennä lämpö miedolle. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä liemessä.
  3. Vaahdota ranskankermaa tomusokerin ja vaniljatahnan kanssa sähkövatkaimella 3–4 minuuttia. Tarjoa marinoidut klementiinit ranskankermavaahdon kanssa.

Vinkki! Aikuistenjuhlissa liemeen voi lisätä sitruslikööriä lisäaromia antamaan.

Vinkki! Hyödynnä mandariineja myös marenki-veriappelsiiniunelmassa.

Marinoidut klementiinit
Marinoidut klementiinit on helppo illallisjuhlien jälkiruoka

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.

Lue myös Anna.fi: Jogurttipannacotta ja marinoituja mandariineja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut klementiinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.