Marinoidut klementiinit
Marinoidut klementiinit keitetään lempeästi appelsiinisessa mausteliemessä, joka saa makua tähtianiksesta ja kanelista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Marinoidut klementiinit
- 6 isoa klementiiniä
- 2 ½ dl appelsiinimehua
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
Ranskankermavaahto
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
Valmistusohje
Marinoidut klementiinit valmistuvat helposti näin:
- Kuori klementiinit ja poista veitsellä rapsuttamalla pinnoilta kaikki irtoava vaalea osa. Nosta hedelmät kattilaan ja lisää joukkoon loput aineet.
- Kiehauta ainekset ja käännä hedelmät. Nosta kansi päälle ja vähennä lämpö miedolle. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä liemessä.
- Vaahdota ranskankermaa tomusokerin ja vaniljatahnan kanssa sähkövatkaimella 3–4 minuuttia. Tarjoa marinoidut klementiinit ranskankermavaahdon kanssa.
Vinkki! Aikuistenjuhlissa liemeen voi lisätä sitruslikööriä lisäaromia antamaan.
Vinkki! Hyödynnä mandariineja myös marenki-veriappelsiiniunelmassa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.
Lue myös Anna.fi: Jogurttipannacotta ja marinoituja mandariineja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut klementiinit