
Marjajäädyke
Tuoreiden marjojen raikastama marjajäädyke on kesäpäivän hitti! Voit käyttää jäädykkeeseen mitä tahansa sesongin marjoja: vadelmia, mustaherukoita, puolukoita tai mansikoita. Tilkka marjalikööriä viimeistelee makuelämyksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marjajäädyke
- 200 g pakastemarjoja (4 dl vadelmia, mustaherukoita, puolukoita tai mansikoita)
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1-3 rkl marjalikööriä
Valmistusohje
Marjajäädyke tehdään helposti näin:
- Hienonna marjat monitoimikoneessa. Voit pusertaa ne myös siivilän läpi.
- Vatkaa keltuiset ja sokeri vaahdoksi, lisää marjasurvos ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Mausteeksi voit lisätä marjalikööriä. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä ja pakasta.
- Jäädyke pehmenee 20-30 minuutissa huoneenlämmössä. Kasta astia kuumaan veteen ja kumoa tarjolle.
Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar
Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marjajäädyke