Reseptit
yli 60 min

Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

Jos kaipaat lettujen kanssa jotain uutta, kokeile pistaasitahnaa. Voit valmistaa letuista ja täytteistä myös lettukakun. Paista silloin lettuja ainakin tuplamäärä. Tästä lettutaikinasta syntyy noin 10-15 keskikokoista lettua tai noin 20-30 pientä lettua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lettutaikina:

2 kananmunaa
1/2 l maitoa
2 1/2 dl luontaisesti gluteenittomia kaurajauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
voita paistamiseen

Täyte:

2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita
1 prk (170 g) pistaasitahna (Nicolas Vahé)

Päälle:

mansikoita, vadelmia, mustikoita
tomusokeria
suolaamattomia pistaaseja

Valmistusohje

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.

2. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

3. Paista voissa keskikokoisiksi letuiksi.

4. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Ota mansikoista kanta pois. Puolita tai viipaloi mansikat. Levitä letuille pistaasitahnaa, kermavaahtoa ja päälle mansikkaviipaleita, lopuksi taittele lettu neljään osaan.

5. Koristele lettupino tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja rouhitulla pistaasilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Lisää lettuja: 

suklaaletut

Kahden suklaan letut

koskenkorvalla liekitetyt letut

Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

omenalettukakku

Omenainen lettukakku

Anna.fi: Korvapuustiletut jäätelöllä

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.