Reseptit
yli 60 min
8

Omenainen lettukakku

Lettukakku on kahvipöydän komistus. Herkullinen kinuskikastike kruunaa herkun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kananmunaa
½ l maitoa (täys-/kevyt-)
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 vihreä omena raastettuna
voita paistamiseen

Väliin

1 dl kermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 dl omenahilloa

Koristeluun

kinuskikastiketta
kuivattuja omenasiivuja

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita vatkaten joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja sokerit.

2. Kuori omena, raasta karkealla terällä ja lisää taikinaan.

3. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

4. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi keskikokoisiksi letuiksi.

5. Tee täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon.

6. Laita lettu tarjoiluvadille ja levitä pohjalle pieni määrä hilloa ja päälle kerma-rahkaa. Laita lettu päälle ja toista niin, että kaikki letut on käytetty.

7. Koristele pinta kinuskikastikkeella ja kuivatuilla omenoilla.

Lisää reseptejä:

Kookos-omenakakku
Kinuskiomenat
Omenakeikaus
Ruoka.fi: Omenaletut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenainen lettukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X