Marokkolainen lihapata
Ainekset
Marokkolainen lihapata:
Lisäksi
Valmistusohje
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja punasipuli lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista ensin lihat pannulla kahdessa erässä. Lisää
loppulihojen joukkoon porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
2. Lisää mausteseos raastetun inkiväärin ja muiden mausteiden kanssa pannulle. Kääntele maut huolella sekaisin. Lisää kaikki lihat pannulle, ja anna seoksen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3. Valuta seos tavalliseen tai tagine-pataan ja huuhtele pannu lihaliemellä. Valuta liemi pataan ja lisää joukkoon tomaattimehu. Nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna lihapadan hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
4. Lisää loppuvaiheessa pataan luumut, huuhdellut kikherneet ja hunaja ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarkista maku. Viimeistele lihapata hienonnetulla tuoreella korianterilla. Tarjoile marokkolainen lihapata esimerkiksi keitetyn kuskusin kera.

Hissukseen uunissa hautuva lihapata maustetaan marokkolaisittain ras el hanout -mausteseoksella. Kuva: Sampo Korhonen
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Marokkolaiset lihapullat
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva
Keskustelu
Kommentoi juttua: Marokkolainen lihapata