Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata maustetaan kukkaisella ras el hanout -mausteseoksella ja luumuilla. Maukas lihapata kypsenetään hitaasti uunissa. Voit tehdä padan tavallisessa tai tagine-padassa. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marokkolainen lihapata:

600 g naudan luutonta etuselkää
2 porkkanaa
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl Ras el Hanout -mausteseosta
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 tl paprikajauhetta
0.5 tl kurkumaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 dl lihalientä
noin 3 dl tomaattimehua
10 kuivattua luumua
1 prk (285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl hunajaa

Lisäksi

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja punasipuli lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista ensin lihat pannulla kahdessa erässä. Lisää
loppulihojen joukkoon porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.

2. Lisää mausteseos raastetun inkiväärin ja muiden mausteiden kanssa pannulle. Kääntele maut huolella sekaisin. Lisää kaikki lihat pannulle, ja anna seoksen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Valuta seos tavalliseen tai tagine-pataan ja huuhtele pannu lihaliemellä. Valuta liemi pataan ja lisää joukkoon tomaattimehu. Nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna lihapadan hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

4. Lisää loppuvaiheessa pataan luumut, huuhdellut kikherneet ja hunaja ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarkista maku. Viimeistele lihapata hienonnetulla tuoreella korianterilla. Tarjoile marokkolainen lihapata esimerkiksi keitetyn kuskusin kera.

marokkolainen lihapata

Hissukseen uunissa hautuva lihapata maustetaan marokkolaisittain ras el hanout -mausteseoksella. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Marokkolaiset lihapullat
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokkolainen lihapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X