Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolaiset lammaspiiraat

Marokkolaiset lammaspiiraat tehdään pieniin vuokiin, joissa ne pysyvät pitkään lämpiminä ja mehukkaina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5 annosta

Ainekset

Taikina:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 rkl Kylmää vettä

täyte:

  • 1 pkt (400 g) karitsan jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl harissa-tahnaa
  • 1 prk (200 ml) kookoskermaa
  • 1 dl kanalientä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

voiteluun:

  • 1 kananmunan keltuainen ja ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Paahda pannulla jauheliha kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa sipulihake ja harissatahna. Hauduta muutama minuutti. Lisää joukkoon kookoskerma, kanaliemi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia ilman kantta. Jäähdytä.

2. Sekoita taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi. Ota 2/3 taikinasta pohjia varten. Voitele neljästä kuuteen pientä paistosvuokaa. Jaa taikina yhtä moneen osaan kuin vuokia on. Kaaviloi pohjalevyt jauhoja apuna käyttäen niin suuriksi, että ne ulottuvat lähes reunojen yli. Vuoraa vuoat taikinalla ja täytä muhennoksella.

3. Kauli kansilevyt päälle. Yhdistä levyjen reunat tiiviiksi veden avulla. Pistä veitsellä ristiviilto paistosten kansiin. Sekoita keltuainen ja suola ja voitele piiraskannet.

4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Punajuurilammaspiiraat

Punajuuri-lammaspiiraat

Lammaspiirakka

Lammaspiirakka

Lammaspasteijat

Lammaslihapullat

Lampaan jauheliha pizza

Ruoka.fi: Mausteinen lammaspizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolaiset lammaspiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.