
Mätimalja
Kauniit mätimaljat aloittavat jouluisen aterian juhlavasti. Kerroksittain kootuissa annoksissa maistuvat mäti, smetana ja sitruuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Mätimaljat:
- 250 g mätiä
- nippu ruohosipulia
- 1,2 dl smetanaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Mätimalja valmistuu näin
- Kokoa annokset pieniin laseihin tai lasipurkkeihin yhteen tai kahteen kerrokseen.
- Lusikoi pohjalle mätiä, päälle pippurirouhetta ja ruohosipulisilppua sekä sitruunalla maustettua smetanaa. Tarjoa mätimalja kylmänä saaristolaisleivän kanssa. Leipää saa myös gluteenittomana.
Lisää maukkaita mätiohjeita: Mätilusikat Mätipannacotta Mätivene Ruoka.fi: Mätimousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätimalja