Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mätimalja

Kauniit mätimaljat aloittavat jouluisen aterian juhlavasti. Kerroksittain kootuissa annoksissa maistuvat mäti, smetana ja sitruuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mätimaljat:

  • 250 g mätiä
  • nippu ruohosipulia
  • 1,2 dl smetanaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Mätimalja valmistuu näin

  1. Kokoa annokset pieniin laseihin tai lasipurkkeihin yhteen tai kahteen kerrokseen.
  2. Lusikoi pohjalle mätiä, päälle pippurirouhetta ja ruohosipulisilppua sekä sitruunalla maustettua smetanaa. Tarjoa mätimalja kylmänä saaristolaisleivän kanssa. Leipää saa myös gluteenittomana.
mätimalja
Pienellä vaivalla teet jouluaterialle juhlavat alkupalat. Mätimaljat valmistuvat muutamassa minuutissa. Kuva: Mirva Kakko

Lisää maukkaita mätiohjeita: Mätilusikat Mätipannacotta Mätivene Ruoka.fi: Mätimousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mätimalja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.