
Mätipannacotta
Mätipannacotta on ylellinen alkuruoka tarjottavaksi joulun kalapöydässä tai paahtoleivän kanssa iltapalana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mätipannacotta:
- 2 dl kuohukermaa
- 3 liivatelehteä
- 2 dl kermaviiliä
- 200 g kirjolohenmätiä
koristeeksi
- 100 g kirjolohenmätiä
- 1 nippu ruohosipulia tai 1 punasipuli
Valmistusohje
1. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.
2. Sekoita joukkoon kermaviili ja mäti. Kaada seos tarjoilumaljaan tai pieniin annosmaljoihin. Hyydytä noin 3 tuntia jääkaapissa.
3. Korista annos mädillä ja silputulla ruoho- tai punasipulilla. Tarjoa mätipannacotta alkuruokana joulun kalapöydässä tai paahtoleivän kanssa iltapalana. Pannacotta säilyy jääkaapissa pari päivää.
Katso myös: Joulupöydän kalaherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätipannacotta