Mehukas sellerisalaatti
Sellerisalaatti on mehevä ja aromaattinen raastesalaatti, jolle omena ja majoneesikastike antavat mukavasti pehmeyttä. Ripaus fenkolinsiemeniä tuo makuun jujua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Sellerisalaatti:
- 1 (noin 700 g) mukulaselleri
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- 1 hapan omena, esimerkiksi Granny Smith
Majoneesikastike
- 1 keltuainen
- 2 tl dijonsinappia
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl fenkolinsiemeniä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Sellerisalaatti tehdään helposti näin:
1. Paloittele selleri ja kuori palat. Raasta selleripalat kapeiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinin raastinterällä. Pirskota suikaleiden joukkoon sitruunamehu. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää sellerisuikaleet. Anna pehmentyä minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Mausta suikaleet suolalla. Kuori ja suikaloi omena.
2. Vatkaa kulhossa keltuainen, sinappi ja etikka. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten tasaisena ja ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Mausta majoneesi sitruunamehulla, murskatuilla fenkolinsiemenillä ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Sekoita kastike sellerisuikaleiden kanssa. Anna salaatin maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin
Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleri-saksanpähkinäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehukas sellerisalaatti
Hei! Tämä ei ole se sellerisalaatti jota olen joskus valmistanut. Siihen kuuluu omenaa ja raastettuja pähkinöitä ja kermakastiketta