Meksikolainen chili con carne
Chili con carne on tullut texmexruokana tutuksi. Se on muokkautunut rutkasti alkuperäisestä teksasilaisherkusta. Siinä ei käytetty papuja lainkaan.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Chili con carne:
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1/4.1/2
chilijauhetta
1 prk (500 g)
tomaattimurskaa
1 prk (400 / 255 g)
kidneypapuja
3 rkl
tomaattisosetta
1 dl
lihalientä (gluteenitonta)
1 rkl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
Keskustelu
Niin onko tää meksikolaista vai texmexiä ?
Ihan toimiva resepti.
Itse laitan jeeran kylkeen vielä korinterijauhetta sekä kanelitangon, joskus myös kardemumman siemeniä huhmareen kautta. Toi fariinisokeri tärkeä, paremman makuista kuin norm. valkoinen kidesokru. Makeus ja tulisuus, sillä mennään tässä ruuassa.
Kidneypavut chilikastikkeella ja saa hautua pienellä porinalla ainakin 1h, että on pavut suussa sulavia! Kokeilkaa porsaan suikaleilla pitkän kaavan kautta, niin on mureaa lihaa.
Hyvää ja riittoisaa sekä edullistakin. Jos halua vegeversion, niin lihat pois, pavut itsessään jo riittää proteenin puolestä ihan mainiosti
Jäi häiritsemään, että onko tämä meksikolaista vai texmexiä?
Jäi häiritsemään, että onko tämä texmexiä vai meksikolaista?
Jäi häiritsemään, että onkohan resepti texmexiä vai meksikolaista?
Kommentoi juttua: Meksikolainen chili con carne