Reseptit
yli 60 min
8

Merimiespihvi

Merimiespihvi on perunaruokien klassikko ja pata­ruokien kunkku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Merimiespihvi:

1 kg naudan, hirven tai peuran sisä- tai paahtopaistia
3 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 isoa sipulia
50 g voita
2 kg yleis- tai kiinteää perunaa, esim. Colomba
10 maustepippuria
4 laakerinlehteä
2 pl (à 0,33 l) lagerolutta

Lisukkeeksi:

suolakurkkuja
etikkapunajuuria

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Ruskista sipulit ja lihat runsaassa voissa muutamassa erässä. Nostele ruskistetut lihat ja sipulit sivuun. Kun kaikki lihat on ruskistettu, kaada vähän olutta pannulle ja kaavi paistinlastalla kaikki maut pannusta.

3. Pese perunat ja leikkaa ne noin 1⁄2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Älä kuori. Nosta pataan vuorotellen perunaviipaleita ja ruskistettuja sipuli- ja lihaviipaleita. Laita väleihin pippureita ja laakerinlehtiä. Kaada neste pannulta pataan. Lisää loput oluet.

4. Kuumenna ruoka kiehuvaksi levyllä ja nosta 175-asteiseen uuniin. Laita kansi päälle ja anna muhia 2–3 tuntia. Ota kansi pois viimeiseksi puoleksi tunniksi ja anna pinnan vähän ruskistua. Anna padan vetäytyä. Se on parasta seuraavana päivänä lämmitettynä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Klassikko maistuu herkulliselta myös näillä ohjeilla tehtynä:

merimiespihvi

Merimiespihvit

merimiespihvi

Merimiespihvit

merimiespihvi

Klassikkoruoka: Merimiespihvit

Anna.fi: Merimiespihvit

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Merimiespihvi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X