
Metsämarjajäädyke ja metsämarjakeitto
Metsämarjajäädyke on helppotekoinen herkku kesäiseen juhlapöytään. Viileän kahvipöydän kuningattaren juju piilee tuoreista marjoista valmistetussa metsämarjakeitossa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Metsämarjajäädyke:
- 3 keltuaista
- 0.8 dl sokeria
- 0.5 dl marjamehua
- 3 dl kermaa
Metsämarjakastike:
- 200 g erilaisia marjoja (mustikkaa, vadelmaa ym.)
- runsas 1 dl (100 g) sokeria
Valmistusohje
Metsämarjajäädyke ja metsämarjakastike tehdään helposti näin:
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi vesihauteessa, kunnes vaahto on kypsää (80 asteessa). Jäähdytä.
- Lisää marjamehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Jaa vuokaan tai annosvuokiin ja jäädytä. Annosjäädyke jäätyy muutamassa tunnissa.
- Kiehauta marjat ja sokeri nopeasti. Puserra siivilän läpi. Ota jäädyke noin 10 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Tarjoa marjaliemen ja marjojen kanssa.
Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar
Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Metsämarjajäädyke ja metsämarjakeitto