Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mirror glaze -suklaakakku – tee upea peilikiille kakun pinnalle

Mirror glaze -suklaakakku sopii joulun kahvipöytään kuin nakutettu. Dumlesta tutun suklaan ja toffeen yhdistelmä löytyy sekä tämän kakun täytteestä että kuorrutuksesta. Upea peilikiille viimeistelee kakun!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Mirror glaze -suklaakakkupohja

  • 150 g voita
  • 75 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Mirror glaze -suklaakakku, Dumlevaahto

  • 3 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ps (220 g) Dumle-karkkeja

Mirror glaze -suklaakakku, kostutus

  • 1 dl maitoa

Mirror glaze -suklaakakku, toffeekreemi

  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g Dumle-suklaalevy
  • 125 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ½ dl tomusokeria

Mirror glaze -suklaakakku, Suklainen peilikiille

  • 4 liivatelehteä
  • 125 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl glukoosisiirappia
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

Mirror glaze -suklaakakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (20–22 cm).
  2. Sulata 150 grammaa voita ja 75 grammaa paloiteltua tummaa suklaata kattilassa keskilämmöllä sekoitellen. Nosta jäähtymään, kun suklaa on täysin sulanut.
  3. Vaahdota kolme kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria. Sekoita kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, kolme ruokalusikallista tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovaisesti käännellen. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita ja valuta taikina vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasossa noin 50 minuuttia tai, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä pohja huolella.
  5. Avaa yksi pussi eli 220 grammaa Dumle-makeisia käärepaperista. Lämmitä kattilassa 3 1/2 desilitraa kuohukermaa ja Dumlet miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes toffee on täysin sulanut. Siirrä seos vatkauskulhoon ja nosta peitettynä jääkaappiin. Anna seistä vähintään neljä tuntia tai mieluiten yön yli.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla. Vaahdota Dumle-kermaseos. Kokoa mirror glaze -suklaakakku vuokaan kostuttaen pohjat maidolla ja levittäen väleihin suklaavaahtoa. Peitä kakku ja nosta kylmään noin tunniksi tai yön yli.
  7. Nosta sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöön lämpiämään. Sulata kattilassa 25 grammaa voita sekä sata grammaa paloiteltua Dumle-suklaata miedolla lämmöllä sekoitellen. Kiehauta kaksi ruokalusikallista vettä kattilassa ja liota joukkoon kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta. Anna suklaan ja kaakaoseoksen jäähtyä. Vaahdota sata grammaa huoneenlämpöistä voita sekä 1 1/2 desilitraa tomusokeria tasaiseksi. Lisää suklaa- ja kaakaoseos sekä tuorejuusto ja vaahdota tasaiseksi kreemiksi.
  8. Poista kakku vuoasta ja poista leivinpaperit. Levitä kakun pinnalle toffeekreemi. Siloita pinta ja reunat lämpimän palettiveitsen avulla. Nosta kakku pakkaseen 1 ½ tunniksi ennen kuorruttamista.
  9. Valmista peilikiille. Nosta neljä liivatelehteä kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Rouhi 125 grammaa tummaa suklaata kulhoon. Kiehauta kattilassa yksi desilitra sokeria, 3/4 desilitra glukoosisiirappia ja puoli desilitraa vettä. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon huolella kaksi ruokalusikallista tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta seos suklaan päälle ja sekoita hetken. Lisää puoli desilitraa kuohukermaa ja sekoita seos sauvasekoittimella kiiltäväksi niin, että terä pysyy pinnan alla ja ilmakuplia ei pääse syntymään. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi. Mittaa kuorrutuksen lämpötila, jotta se on 35 asteista. Muutoin jäähdytä tai lämmitä hieman varoen.
  10. Nosta jäinen kakku varovasti tasaisen kulhon päälle, jonka alla on iso lautanen. Valuta oikeanlämpöinen kuorrute välittömästi kakun pinnalle. Älä koske veitsellä, koska kuorrute hyytyy hetkessä. Siisti alareuna palettiveitsen avulla ja nosta mirror glaze -suklaakakku tarjolle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Suklaapossu-blogin suklaaherkut – katso täyteläisten kakkujen ja leivonnaisten reseptit!

Lue myös Anna.fi: Suussasulavat suklaareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mirror glaze -suklaakakku – tee upea peilikiille kakun pinnalle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.