Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mojitokakku

Raikkaassa mojitokakussa on samat ainekset kuin saman nimisessä drinkissä. Kakku on aikuiseen makuun, mutta siitä voi helposti jättää rommin pois.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g voita

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl aitoa vaniljaa
  • 3 limetin kuori ja mehu
  • 2 rkl vaalea rommia
  • 2 rkl hienonnettua vahvaa minttua
  • vihreää geeliväriä

Päälle:

  • limetin kuorta
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Laita halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle. Nosta kylmään.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon vatkattu kerma ja jogurtti. Mausta sokerilla ja vaniljalla.

4. Raasta limetit. Lisää kuori vaahdon joukkoon. Purista mehut ja kuumenna mikrossa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja lisää ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää rommi ja hienonnettu minttu. Värjää vaahto vihreällä geelivärillä halutun väriseksi. Kaada massa keksipohjan päälle ja kopauta kerran ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi.

5. Irrota vuoasta ja koristele pinta limetin kuorella ja tuoreella mintulla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Sitruuna ja limetti raikastavat juustokakun: 

sitruunajuustokakku

Sitruuna-juustokakku

Limettijuustokakku

Raikas limettijuustokakku

limettijuustokakku

Herkullinen limettijuustokakku

Anna.fi: Mansikka-limettikakku on juhlapöydän kaunotar


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mojitokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.