
Munakoiso-vuohenjuustorullat
Munakoiso-vuohenjuustorullat syntyvät öljyssä kypsennetyistä munakoisoista, jotka täytetään vuohenjuustolla. Jos rullia jää, ne voi tarjota rääppiäisissä uunissa gratinoituna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Munakoiso-vuohenjuustorullat:
- 4 munakoisoa
- noin 2 rkl suolaa
- oliiviöljyä
Täyte
- 150 g pehmeää vuohentuorejuustoa
- noin 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- noin 2 valkosipulinkynttä
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- ¼ tl merisuolaa myllystä
Pinnalle
- 400 g miniluumutomaatteja
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
- 25 g silputtua basilikaa
Valmistusohje
Munakoiso-vuohenjuustorullat valmistuvat helposti näin:
1. Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Ripota leikkuulaudalle suolaa, asettele munakoisoviipaleita laudalle ja ripota suolaa päälle. Jatka kunnes kaikki munakoisoviipaleet on suolattu. Itketä munakoisoja suolalla kymmenisen minuuttia. Huuhdo suolavesi pois ja kuivaa viipaleet talouspaperilla.
2. Paista munakoisoviipaleet öljyssä ja asettele ne leikkuulaudalle.
3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä, mutta ota öljy talteen. Mittaa vuohenjuusto ja aurinkokuivatut tomaatit tehosekoittajaan. Lisää joukkoon puristetut valkosipulinkynnet ja pippuri. Pyöräytä ainekset tahnaksi ja levitä munakoisoviipaleille. Rullaa viipaleet kääröiksi ja lado vuokaan. Pyöräytä pinnalle mustapippuria ja merisuolaa myllystä. Peitä vuoka foliolla. Anna munakoiso-vuohenjuustorullien mehustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Leikkaa tomaatit kahdeksaan osaan ja mausta ne suolalla, pippurilla ja basilikalla. Tarjoa munakoiso-vuohenjuustorullien kanssa.
Katso myös: Munakoisobruschetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoiso-vuohenjuustorullat