Reseptit
yli 60 min
10

Mustikkatäytekakku

Mustikkatäytekakku täytetään tuorejuustolla, jogurtilla ja tuoreilla mustikoilla. Mehevän kakun täytteessä maistuu aavistus sitruunaa ja pohjassa häivähdys kardemummaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
puolen sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
2 dl turkkilaista jogurttia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Kostutus

puolen sitruunan mehu
½ dl kivennäisvettä
1 tl sokeria

Täyte ja kuorrutus

200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa (Viola)
1 dl tomusokeria
3 dl turkkilaista jogurttia

Väliin ja pinnalle

1 l mustikoita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20 cm). Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunan kuori, mehu ja jogurtti. Sekoita joukkoon lopuksi jauhoseos.

3. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

4. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja jogurtti. Halkaise kakku ja kostuta sitruunamehulla. Levitä väliin tuorejuustoseosta ja mustikoita.

5. Levitä loput tuorejuustoseoksesta kakun pinnalle ja reunoille. Korista täytekakku runsaasti mustikoilla.

Kokeile myös muita ihania mustikkaleivonnaisia:
Mustikkakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Mustikka-marenkirulla
Ruoka.fi: Hyydytetty mustikkakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkatäytekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X