Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Muurinpohjaletut

Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l Hyla-maitoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
0.5 dl öljyä
suolaa, sokeria
Mainos

Valmistusohje

Muurinpohjaletut

  1. Vatkaa maito, munat ja vehnä- ja ohrajauhot tasaiseksi lettutaikinaksi. Lisää joukkoon öljyä ja ripaus suolaa ja sokeria. Lettutaikina on löysää. Voit kaataa sen esimerkiksi tyhjään mehupulloon ja antaa vetäytyä seuraavaan päivään. Näin saat pitsimäisen ohuita muurinpohjalettuja. Jos paistat lettuja jo samana päivänä, lisää jauhoja runsaammin. Lettutaikina säilyy viileässä, suljetussa pullossa noin 3 vuorokautta.
  • Kiikalalainen tapa on paistaa suuret ohuet letut vain toiselta puolelta. Paistamaton puoli taitetaan kaksin kerroin ja puolikas vielä neljännekseksi. Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.

Keskustelu

Teillä on paljon hyviä juttuja mutta moni jää lukematta nuitten mainosten takia, jotka on sijoitettu juttujen ja ruokaohjeiden väliin.

Kommentoi juttua: Muurinpohjaletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X