
Muurinpohjaletut
Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Muurinpohjaletut
- 1 l maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Muurinpohjaletut valmistuvat helposti näin
- Vatkaa maito, munat ja vehnä- ja ohrajauhot tasaiseksi lettutaikinaksi. Lisää joukkoon öljyä ja ripaus suolaa ja sokeria.
- Lettutaikina on löysää. Voit kaataa sen esimerkiksi tyhjään mehupulloon ja antaa vetäytyä seuraavaan päivään. Näin saat pitsimäisen ohuita muurinpohjalettuja.
- Jos paistat muurinpohjaletut jo samana päivänä, lisää jauhoja runsaammin. Lettutaikina säilyy viileässä, suljetussa pullossa noin 3 vuorokautta.
- Kiikalalainen tapa on paistaa suuret ohuet letut vain toiselta puolelta. Paistamaton puoli taitetaan kaksin kerroin ja puolikas vielä neljännekseksi. Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.
Lue myös: Lettutaikina ilman paakkuja, näin se onnistuu!
Lue myös Anna.fi: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muurinpohjaletut
Teillä on paljon hyviä juttuja mutta moni jää lukematta nuitten mainosten takia, jotka on sijoitettu juttujen ja ruokaohjeiden väliin.