Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Napolilainen seeprakakku

Klassinen napolilainen väriyhdistelmä on vaaleanpunainen, valkoinen ja ruskea. Kolmiraitaväritys antaa näyttävän ulkonäön perinteisen tiikerikakun raidalliselle italianserkulle eli napolilaiselle seeprakakulle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Napolilainen seeprakakku:

6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
6 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl rypsiöljyä
150 g ranskankermaa
1/2 dl maitoa
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
noin 1 tl pinkkiä pastaväriä

Vuokaan:

vuokasprayta

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kuusi desilitraa vehnäjauhoja, yksi ruokalusikallinen leivinjauhetta, yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja yksi teelusikallinen suolaa. Vatkaa kuusi kananmunaa ja 3 1/2 desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vuorotellen joukkoon jauhoseos ja 2 1/2 desilitraa rypsiöljyä. Sekoita keskenään 150 grammaa ranskankermaa ja puoli desilitraa maitoa ja lisää lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Värjää yksi taikina kahdella ja puolella ruokalusikallisella kaakaojauheetta ja toinen noin yhdellä teelusikallisella pinkkiä pastaväriä. Jätä kolmas vaaleaksi.

3. Suihkauta kakkuvuoka (n. 2,5 l) vuokaspraylla tasaisesti. Valuta vuoan pohjalle yhteen kohtaan puoli desilitraa tummaa kakkutaikinaa. Valuta kakkutaikinan keskelle saman verran vaaleaa taikinaa ja päälle pinkkiä taikinaa. Jatka vuorotellen, kunnes kaikki taikina on levinnyt vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Nosta jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka.

Vuoka: Nordic Waren valualumiininen Heritage-kakkuvuoka, 2,4 l

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Näin teet tiikerikakun

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Napolilainen seeprakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X