Näin teet tiikerikakun

Tiikerikakku on ihana klassikkoleivonnainen.

tiikerikakku

Perinteinen tiikerikakku raidoitetaan kaakaolla tai kahvilla maustetulla taikinalla. Mustikkatiikerikakku on klassikkokakun päivitetty versio, jossa tumma kakkutaikina saa väriä mustikkajauheesta. Kuvallisten ohjeiden avulla raidoittaminen sujuu helposti.

kakkutaikina
Nosta taikinasta noin 1/3 erikseen toiseen kulhoon.

kakkutaikina
Sekoita erikseen otettuun taikinaan maito tai kerma ja mustikkajauhe.

kakkuvuoka
Nostele puolet vaaleasta taikinasta tasaisesti vuoan pohjalle.

tiikerikakku
Levitä päälle tumma taikina ja loppu vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi.

tiikerikakku
Vedä taikinan läpi veitsellä muutamia kertoja niin, että raidat hieman sekoittuvat.

Lisää vinkkejä leipurille:
Väriä ja kimallusta leivontaan
Pullapitkon letitys
Piirakan koristelu
Leipäleipurin vinkit
Ruoka.fi: Näin leivotaan parasta pullaa

Kuvat: Jukka Pakarinen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin teet tiikerikakun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X