Näin teet tiikerikakun
Tiikerikakku on ihana klassikkoleivonnainen.
Perinteinen tiikerikakku raidoitetaan kaakaolla tai kahvilla maustetulla taikinalla. Mustikkatiikerikakku on klassikkokakun päivitetty versio, jossa tumma kakkutaikina saa väriä mustikkajauheesta. Kuvallisten ohjeiden avulla raidoittaminen sujuu helposti.
Nosta taikinasta noin 1/3 erikseen toiseen kulhoon.
Sekoita erikseen otettuun taikinaan maito tai kerma ja mustikkajauhe.
Nostele puolet vaaleasta taikinasta tasaisesti vuoan pohjalle.
Levitä päälle tumma taikina ja loppu vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi.
Vedä taikinan läpi veitsellä muutamia kertoja niin, että raidat hieman sekoittuvat.
Lisää vinkkejä leipurille:
Väriä ja kimallusta leivontaan
Pullapitkon letitys
Piirakan koristelu
Leipäleipurin vinkit
Ruoka.fi: Näin leivotaan parasta pullaa
Kuvat: Jukka Pakarinen
Keskustelu
Kommentoi juttua: Näin teet tiikerikakun