Reseptit
12
Kiitos

Niukan lämmön yrttilohi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kg kirjolohifileetä
3 tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
2 ruukkua tilliä
2 dl valkoviiniä tai kalalientä

Valmistusohje

  1. Laita kirjolohifileet vieri viereen tai vähän lomittain voideltuun uunipannuun tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi sitruunapippuria, suolaa ja karkeaksi leikattua tilliä. Valuta pannulle valkoviiniä tai kalalientä. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla ja kiedo sitten astian päälle kanneksi folio. Näin kala uunissa kypsyy muodostuvassa höyryssä ja aromit säilyvät hyvin.
  2. Kypsennä 100 asteessa 1 1/2 tuntia, pienemmälle määrälle riittää tunti. Kala säilyy niukassa lämmössä kauniin punaisena.
  • Jos tarjoat kalan kylmänä, poista kypsän kalan pinnasta mausteet. Sivele kylmä kala ja sen koristeet hyytelöllä, niin pinta säilyy herkullisen mehevänä. Hyytelön saa kätevästi hyytelökuorrutusjauheesta (esimerkiksi Santa Maria) ja valkoviinistä. Sekoita 5 g = 2 tl hyytelöjauhetta 2 1/2 dl kiehuvaa valkoviiniä tai vettä ja sivele hiukan jäähtynyttä hyytelöä kalan pintaan. Kuorrute hyytyy nopeasti, mutta sen voi kuumentaa uudelleen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Niukan lämmön yrttilohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X