Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Nokkossilli

Nokkossilli sopii alkukesän herkutteluun keitettyjen varhaisperunoiden kera. Nokkossillistä, perunoista, graavilohesta, kananmunista ja vihreästä parsasta voi koota myös iki-ihanan brunssilautasen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nokkossilli

5 dl pieniä hentoja nokkosenlehtiä
300 g kevytsuolattua sillifileetä
200 g  kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua tilliä
1/4 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Mainos

Valmistusohje

Nokkossilli valmistuu helposti näin

  1. Huuhtele viisi desilitraa pieniä hentoja nokkosenlehtiä huolella. Riivi lehdet irti varsista ja ryöppää lehdet pikaisesti kiehuvassa vedessä. Valuta kylmän veden alla ja painele kuiviksi talouspaperilla. Hienonna nokkoset.
  2. Huuhtele ja kuivaa 300 grammaa kevytsuolattua sillifileetä talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita kulhossa yksi purkki eli 200 grammaa kermaviiliä, puoli desilitraa majoneesia ja hienonnetut nokkoset. Mausta seos yhdellä raastetulla valkosipulinkynnellä, puolikkaalla nipulla hienonnettua tilliä ja ripauksella sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  3. Lisää kermaviiliseokseen sillipalat ja sekoita tasaiseksi. Nokkossilli, anna sen maustua viileässä peitettynä muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.

Lue myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta

Lue myös Anna.fi:  Silli-peruna-alkupalat

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkossilli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X