Nokkossilli
Nokkossilli sopii alkukesän herkutteluun keitettyjen varhaisperunoiden kera. Nokkossillistä, perunoista, graavilohesta, kananmunista ja vihreästä parsasta voi koota myös iki-ihanan brunssilautasen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Nokkossilli
- 5 dl pieniä hentoja nokkosenlehtiä
- 300 g kevytsuolattua sillifileetä
- 200 g kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Nokkossilli valmistuu helposti näin
- Huuhtele viisi desilitraa pieniä hentoja nokkosenlehtiä huolella. Riivi lehdet irti varsista ja ryöppää lehdet pikaisesti kiehuvassa vedessä. Valuta kylmän veden alla ja painele kuiviksi talouspaperilla. Hienonna nokkoset.
- Huuhtele ja kuivaa 300 grammaa kevytsuolattua sillifileetä talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita kulhossa yksi purkki eli 200 grammaa kermaviiliä, puoli desilitraa majoneesia ja hienonnetut nokkoset. Mausta seos yhdellä raastetulla valkosipulinkynnellä, puolikkaalla nipulla hienonnettua tilliä ja ripauksella sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Lisää kermaviiliseokseen sillipalat ja sekoita tasaiseksi. Nokkossilli, anna sen maustua viileässä peitettynä muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Lue myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta
Lue myös Anna.fi: Silli-peruna-alkupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkossilli