Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen kinkun kastike

Maukas kastike juhlistaa joulukinkun. Kinkku ja omena ovat lyömätön yhdistelmä. Tämä kastike syntyy helposti hetkessä, kunhan muistat ottaa talteen kinkun paistolientä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Omenainen kinkun kastike:

  • 4 dl kinkun paistolientä
  • 3 rkl Maizena-suurustetta ruskeille kastikkeille
  • 1 dl omenasosetta
  • sinappia
  • yrttimausteita (rosmariinia, salviaa)

Valmistusohje

Omenainen kinkun kastike tehdään helposti näin:

  1. Kun otat joulukinkun uunista, kannattaa samalla oottaa kinkun paistoliemi talteen erilliseen astiaan. Jäähdytä liemi ja kuori siitä rasva pois. Laita rasva maitotölkkiin ja vie se suljettuna sekajätteisiin. Kinkun rasva ei tee hyvää keittiön vesijohtoputkille, joten sitä ei kannata kaataa tiskialtaaseen eikä lavuaariin.
  2. Kuumenna kinkun paistoliemi kattilassa ja ripottele jauhot  liemen joukkoon. Keitä lientä noin minuutin verran.
  3. Mausta kinkun kastike mieleiseksi omenasoseella, sinapilla ja yrteillä, esimerkiksi rosmariinilla, rakuunalla tai salvialla. Tarjoa omenainen kinkun kastike joulupöydässä kinkun kanssa.

Katso myös:

Joulukinkun paisto-ohjeet

Joulusinappi kruunaa kinkun

Joulusinappi kinkulle

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös Anna.fi: Joulupöytään – kinkku, kalkkuna vai jotain muuta? Nappaa reseptit joulupöydän herkullisiin liharuokiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen kinkun kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.