Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenalimppu

Tämä omenalimppu on Kotilieden lukijan keittiöstä. Omenalimppu leivotaan ruis- ja hiivaleipäjauhoista ja mehevä maku saadaan aikaan sokeroimattomasta omenasoseesta. Rakenteeltaan pehmeä omenalimppu on sopiva myös kahvileiväksi. Ohjeella leivot kaksi limppua.

Ainekset

Omenalimppu:

  • 2.5 dl piimää
  • 5 dl omenasosetta (sokeroimatonta)
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 rkl kuminaa
  • 1 dl siirappia
  • 375 g hiivaleipäjauhoja
  • 375 g ruisjauhoja

Valmistusohje

  1. Lämmitä piimä ja omenasose kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, kuminat ja siirappi. Lisää jauhoja, alusta taikina ja anna sen kohota.
  2. Leivo taikinasta kaksi leipää. Nostata leivät.
  3. Paista leipiä 175 asteessa noin 50 minuuttia. Voitele kypsät leivät vesi-siirappiliemellä.

Vinkki: Ellei varastossa ole omaa omenasosetta, saa kaupan kuorituista omenista nopeasti sosetta mikroaaltouunissa tai pienessä vesitilkassa höyryttäen.

Ohje: Hilkka Mäki-Imppula, Kodisjoki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenalimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.