Omenalimppu
Tämä omenalimppu on Kotilieden lukijan keittiöstä. Omenalimppu leivotaan ruis- ja hiivaleipäjauhoista ja mehevä maku saadaan aikaan sokeroimattomasta omenasoseesta. Rakenteeltaan pehmeä omenalimppu on sopiva myös kahvileiväksi. Ohjeella leivot kaksi limppua.
- Kasvis
Ainekset
Omenalimppu:
- 2.5 dl piimää
- 5 dl omenasosetta (sokeroimatonta)
- 50 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 rkl kuminaa
- 1 dl siirappia
- 375 g hiivaleipäjauhoja
- 375 g ruisjauhoja
Valmistusohje
- Lämmitä piimä ja omenasose kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, kuminat ja siirappi. Lisää jauhoja, alusta taikina ja anna sen kohota.
- Leivo taikinasta kaksi leipää. Nostata leivät.
- Paista leipiä 175 asteessa noin 50 minuuttia. Voitele kypsät leivät vesi-siirappiliemellä.
Vinkki: Ellei varastossa ole omaa omenasosetta, saa kaupan kuorituista omenista nopeasti sosetta mikroaaltouunissa tai pienessä vesitilkassa höyryttäen.
Ohje: Hilkka Mäki-Imppula, Kodisjoki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenalimppu