
Oopperaleipä
Nostalginen oopperaleipä sopii niin brunssille, eväsleiväksi kuin telkkarievääksikin. Jauhelihapihvin päälle nostetaan häränsilmäksi kutsuttu muna, joka on paistettu vain toiselta puolelta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Oopperaleipä
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 4 jääsalaatinlehteä
Jauhelihapihvit
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl voita
Pinnalle
- 1 iso punasipuli
- 4 kananmunaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Oopperaleipä valmistuu helposti näin:
- Ota 400 grammaa naudan jauhelihaa. Muotoile jauhelihasta kostutetuin käsin neljä isompaa tai kahdeksan pientä tasakokoista ohutta pihviä. Mausta pihvit puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippuria. Paista pihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin voissa. Nosta vuokaan ja peitä foliolla. Leikkaa iso punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Ota neljä kananmunaa. Paista kanamunat yksitellen. Kuumenna voita pannulla, riko muna kerrallaan ja valuta varovasti keltuaista hajottamatta pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes valkuainen on hyytynyt kokonaan.
- Ota neljä vaaleaa leipäviipaletta. Paahda leivät pannulla molemmin puolin. Nosta leiville neljä jääsalaatin lehteä ja päälle jauhelihapihvit. Nosta pinnalle munat sekä punasipulirenkaita. Rouhaise pinnalle vielä hieman suolaa ja mustapippuria.
Vinkki! Tarjoa oopperaleipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.
Lue myös Anna.fi: Club sandwich
Kommentoi
Kommentoi juttua: Oopperaleipä