Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut halloumi-tomaatit

Kahdella juustolla sekä pestokastikkeella täytetyt uunitomaatit maistuvat niin iltapalana kuin ruokien lisäkkeenäkin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Paahdetut halloumi-tomaatit:

  • 10–12 isoa tomaattia
  • 200 g halloumijuustoa
  • 2 rkl pestokastiketta
  • noin 175 g viipaloitua mozzarellajuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaateista lakit pois. Koverra tomaateista siemenosat esimerkiksi meloniraudalla. Siemenet voit käyttää keittojen tai pastakastikkeiden joukkoon. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi.

2. Täytä tomaatit halloumiraasteella ja nostele päälle nokare pestokastiketta. Levitä jokaisen tomaatin päälle viipale mozzarellajuustoa. Nosta vielä päälle tomaattien lakit. Kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes juusto sulaa kunnolla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.

Lisää täytettyjä vihanneksia alkuruoaksi ja lisukkeeksi:

gratinoidut tomaatit

Gratinoidut tomaatit

kolmen juuston paprikat

Kolmen juuston paprikat

Anna.fi: Pähkinätäytteiset tomaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut halloumi-tomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.