1. Pese päärynät, halkaise pitkittäin ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Valmista frangipane. Notkista pehmeä voi kulhossa. Lisää joukkoon tomusokeri, kanamuna ja mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
2. Avaa ja levitä croissant-taikinat yksitellen kevyesti jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikinalevyt poikittaisista katkoviivoista kolmeen osaan. Kauli jokainen taikinalevy hieman pidemmiksi, ovaalinmuotoisiksi levyiksi niin, että kulmittaiset kolmioviivat saavat mennä umpeen.
3. Levitä 1/3 mantelitahnasta jokaiselle levylle tasaisesti. Nostele päärynäviipaleita lomittain jokaisen taikinalevyn pidemmille sivuille, puoleen väliin saakka. Kääri pituussuunnassa, aloittaen päärynätäytteiden puolelta, varovasti venyttäen tiukalle rullalle. Toista näin jokainen levy.
4. Leikkaa taikinapötköt halki pituussuunnassa. Kieputa leivonnaiset spiraalinmuotoon ruusukkeiksi ja nosta voideltuun muffinivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Valmista loput croissant-taikinat samalla tavalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynä-mantelimuffinit