Päärynä-mantelimuffinit

Päärynä-mantelimuffinit 

60+
min
18 annosta
yli 60 min
Kaikkea ei tarvitse leipoa itse alusta alkaen. Hyödynnä kaupan paistovalmiit croissantit tässä päärynä-frangipanecruffineissa.

Ainekset

2 päärynää
3 tlk (à 240 g) paistovalmiita croissantteja (tölkissä)

FRANGIPANE ELI MANTELITAHNA:

100 g pehmeää voita
100 g tomusokeria
1 kananmuna
100 g mantelijauhetta

VUOKIEN VOITELUUN:

voita

Lisäksi:

1 dl kaneli-sokeriseosta

Valmistusohje

1. Pese päärynät, halkaise pitkittäin ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Valmista frangipane. Notkista pehmeä voi kulhossa. Lisää joukkoon tomusokeri, kanamuna ja mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

2. Avaa ja levitä croissant-taikinat yksitellen kevyesti jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikinalevyt poikittaisista katkoviivoista kolmeen osaan. Kauli jokainen taikinalevy hieman pidemmiksi, ovaalinmuotoisiksi levyiksi niin, että kulmittaiset kolmioviivat saavat mennä umpeen.

3. Levitä 1/3 mantelitahnasta jokaiselle levylle tasaisesti. Nostele päärynäviipaleita lomittain jokaisen taikinalevyn pidemmille sivuille, puoleen väliin saakka. Kääri pituussuunnassa, aloittaen päärynätäytteiden puolelta, varovasti venyttäen tiukalle rullalle. Toista näin jokainen levy.

4. Leikkaa taikinapötköt halki pituussuunnassa. Kieputa leivonnaiset spiraalinmuotoon ruusukkeiksi ja nosta voideltuun muffinivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Valmista loput croissant-taikinat samalla tavalla.

5. Anna leivonnaisten kohota noin tunti peitettynä. Paista 175 asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia.

6. Anna jäähtyä hetki, ja irrota leivonnaiset varovaisesti veitsen avulla vuoista. Pyörittele lämpiminä kaneli-sokerissa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Kokeile myös näitä syksyisiä leivonnaisia:

Persimonitartaletit

Persimonitarteletit

omenasarvet_5

Omenaiset voisarvet

omenaruusut_2

Omenaiset ruusut

Ruoka.fi: Omena-ruusuleivokset

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
08.10.2017
Katri Schröder
Roope Permanto / Otavamedia