Pääsiäispulla
Pääsiäisenä kahvipöydässä maistuu pääsiäispulla. Koristele pullapiiras aprikoosipuolikkailla ja mantelirouheella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pääsiäispulla
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 2 kpl kananmunia
- 15-16 dl vehnäjauhoja
- 200 g rasvaa
Pääsiäispullan täyte:
- 2 tölkkiä (420 g) säilöttyjä aprikooseja
- tai säilöttyjä persikoita
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl kermaviiliä
- tai ranskankermaa
- 4 kpl kananmunia
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- yhden limetin kuori
- yhden limetin mehu
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
voiteluun:
- 1 kpl kananmunaa
pinnalle:
- 2 tölkkiä (420 g) säilöttyjä aprikooseja
- tai säilöttyjä persikoita
- pistaasipähkinärouhetta
- tai mantelirouhetta
Valmistusohje
Pääsiäispulla leivotaan näin:
- Valmista puolen litran pullataikina. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. Tee taikinasta kaksi pääsiäispullaa. Leivo taikinan loppu pikkupulliksi, kohota ja tee niistä juomalasin pohjalla painaen pikkuisia rahkapiiraita.
- Vaivaa taikinaa jauhoisella leivinalustalla.Ota pari kämmenenkokoista taikinapalaa ja kauli ne kahden irtopohjavuoan pohjan kokoisiksi levyiksi. Voitele vuoat ja aseta taikinapala pohjan suojaksi. Leivo taikinasta kaksi pitkää ohutta nauhaa ja kieputa ne toistensa ympärille. Aseta palmikot kiertämään vuokien reunoja. Peitä pohja valutetuilla aprikoosinpuolikkailla. Anna kohota liinan alla.
- Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte aprikoosien päälle. Voitele piirakan reunat kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniin värin ja täyte hyytyy. Pikkupullapiiraita paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa pääsiäispulla jäähtyneenä. Pääsiäispullan voi koristella tarjolle tuotaessa aprikoosipuolikkailla ja mantelirouheella.
Katso myös: Pääsiäisen jälkiruoat raikkaasti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pääsiäispulla