Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pääsiäispulla

Pääsiäisenä kahvipöydässä maistuu pääsiäispulla. Koristele pullapiiras aprikoosipuolikkailla ja mantelirouheella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pääsiäispulla

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 15-16 dl vehnäjauhoja
  • 200 g rasvaa

Pääsiäispullan täyte:

  • 2 tölkkiä (420 g) säilöttyjä aprikooseja
  • tai säilöttyjä persikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • tai ranskankermaa
  • 4 kpl kananmunia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • yhden limetin kuori
  • yhden limetin mehu
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja

voiteluun:

  • 1 kpl kananmunaa

pinnalle:

  • 2 tölkkiä (420 g) säilöttyjä aprikooseja
  • tai säilöttyjä persikoita
  • pistaasipähkinärouhetta
  • tai mantelirouhetta

Valmistusohje

Pääsiäispulla leivotaan näin:

  1. Valmista puolen litran pullataikina. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. Tee taikinasta kaksi pääsiäispullaa. Leivo taikinan loppu pikkupulliksi, kohota ja tee niistä juomalasin pohjalla painaen pikkuisia rahkapiiraita.
  2. Vaivaa taikinaa jauhoisella leivinalustalla.Ota pari kämmenenkokoista taikinapalaa ja kauli ne kahden irtopohjavuoan pohjan kokoisiksi levyiksi. Voitele vuoat ja aseta taikinapala pohjan suojaksi. Leivo taikinasta kaksi pitkää ohutta nauhaa ja kieputa ne toistensa ympärille. Aseta palmikot kiertämään vuokien reunoja. Peitä pohja valutetuilla aprikoosinpuolikkailla. Anna kohota liinan alla.
  3. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte aprikoosien päälle. Voitele piirakan reunat kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniin värin ja täyte hyytyy. Pikkupullapiiraita paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa pääsiäispulla jäähtyneenä. Pääsiäispullan voi koristella tarjolle tuotaessa aprikoosipuolikkailla ja mantelirouheella.
Pääsiäispulla maistuu ihanasti rahkalle ja säilykeaprikooseille ja -persikoille.
Pääsiäispulla maistuu ihanasti rahkalle ja säilykeaprikooseille ja -persikoille. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Pääsiäisen jälkiruoat raikkaasti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäispulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.