Pähkinäiset korinttimuffinit

Pähkinäiset korinttimuffinit 

60
min
9 annosta
30-60 min
Maapähkinäisissä, kinuskilla kuorrute­tuissa korinttimuffi­neissa maistuu tuttu Snickers­patukka.

Ainekset

150 g voita tai margariinia
50 g (1/2 dl) sileää maapähkinävoita
1 1/2 dl valeaa ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl korintteja tai rusinoita
1 dl rouhittuja, suolattuja maapähkinöitä

Pinnalle:

2 rkl sileää maapähkinävoita
1 1/2 dl kinuskikastiketta

Koristeeksi:

rouhittuja suolapähkinöitä
korintteja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 astee­seen. Lado isoja paperisia muffinivuokia pellille 9 kpl, pieniä enemmän. Rouhi pähkinät ja sekoita kohotus­ aineet jauhoihin.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja maapähkinä­voi keskenään. Lisää munat
hyvin vatkaten joukkoon. Lisää jauho­seos, pähkinärouhe ja korintit. Sekoita ja lusikoi taikina vuokiin. Paista uunis­sa 200 asteessa koosta riippuen 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Sekoita maapähkinävoi ja kinuski. Rouhi pähkinät. Valuta kuorrutusta muffineille. Korista pähkinärouheella ja korinteilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä muffineissa maistuu joulu:

viskisuklaamuffinit

Viski-suklaamuffinit

amerikalaiset pähkinämuffinit

Amerikkalaiset pähkinämuffinit

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit

Ruoka.fi: Punajuuri-suklaamuffinit

14.11.2017
Marja Malinen
Kristiina Kurronen / Otavamedia