Reseptit

Pähkinäkuorrutettua lohta ja pähkinä-sienirisottoa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • noin 600 g:n nahallinen lohifilee

kuorrutus:

  • 3 rkl makadamiapähkinöitä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Pähkinä-sienirisotto:

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl riisi-kauraseosta
  • 3.5 dl kasvilientä
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl soijaa
  • 3 rkl hienonnettuja makadamiapähkinöitä

Valmistusohje

Pähkinäkuorrutettua lohta ja pähkinä-sienirisottoa

1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa neljäksi annospalaksi. Nosta lohipalat voideltuun uunivuokaan tai -pellille. Rouhi pähkinät minileikkurilla karkeaksi. Sekoita kulhossa jauhetut pähkinät, pinjansiemenet, piparjuurituorejuusto ja tilli. Levitä seos tasaisesti lohipalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Valmista pähkinä-sienirisotto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi herkkusienet. Sulata kattilassa voi ja kuullota sieniä ja sipuleita tovi. Lisää riisikauraseos ja kääntele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää lämmin kasvisliemi ja keitä napakan kypsäksi.

3. Lisää lopuksi loraus kermaa ja soijaa sekä karkeaksi hienon- netut pähkinät. Kääntele vielä hetki. Tarjoile lohen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäkuorrutettua lohta ja pähkinä-sienirisottoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.