
Pakastetut omenalohkot
Pakastetut omenalohkot sopivat välipalaksi tai vaikka piirakoiden täytteeksi. Omenalohkojen pakastus on helppoa. Yksi annos riittää yhteen peruspiirakkaan
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pakastetut omenalohkot
- 4 omenaa
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Pakastetut omenalohkot valmistuvat helposti näin:
- Huuhtele neljä keskikokoista omenaa ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja nosta kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja kääntele niin, että sitruunamehu sekoittuu kaikkiin lohkoihin.
- Omenalohkojen pakastus: Nosta lohkot ensin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen. Anna pakastua muutama tunti, kunnes ne ovat jäätyneet. Irrota pakastetut omenalohkot ja siirrä rasiaan tai pussiin ja nosta takaisin pakastimeen.
- Muista merkitä pussiin pakastusajankohta.
Vinkki! Pakastetut omenalohkot käyvät esimerkiksi kanelisen omenapaistoksen täytteeksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.
Lue myös Anna.fi: Omenahilloke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pakastetut omenalohkot