Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pakastetut omenalohkot

Pakastetut omenalohkot sopivat välipalaksi tai vaikka piirakoiden täytteeksi. Omenalohkojen pakastus on helppoa. Yksi annos riittää yhteen peruspiirakkaan

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pakastetut omenalohkot

  • 4 omenaa
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Pakastetut omenalohkot valmistuvat helposti näin:

  1. Huuhtele neljä keskikokoista omenaa ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja nosta kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja kääntele niin, että sitruunamehu sekoittuu kaikkiin lohkoihin.
  2. Omenalohkojen pakastus: Nosta lohkot ensin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen. Anna pakastua muutama tunti, kunnes ne ovat jäätyneet. Irrota pakastetut omenalohkot ja siirrä rasiaan tai pussiin ja nosta takaisin pakastimeen.
  3. Muista merkitä pussiin pakastusajankohta.

Vinkki! Pakastetut omenalohkot käyvät esimerkiksi kanelisen omenapaistoksen täytteeksi.

pakastetut omenalohkot

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.

Lue myös Anna.fi: Omenahilloke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakastetut omenalohkot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.