Reseptit
30-60 min
4

Palsternakka-cheddarsosekeitto

Cheddarsulatejuusto antaa pehmeän maun sosekeitolle. Paista lisukkeeksi voitaikinakolmioita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Palsternakka-cheddarjuustokeitto:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 (noin 1⁄2 kg) palsternakkaa
3 jauhoista perunaa
1 l kasvislientä
1/2 rasiaa cheddarsulatejuustoa (Valio)
1/2-1 tl suolaa
2 maustepippuria
siemeniä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa pari minuuttia.

2. Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat. Lisää juurekset kattilaan ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä juurekset täysin kypsiksi.

3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää sulatejuusto ja sekoita. Mausta suolalla ja huhmareessa hienonnetulla maustepippurirouheella. Koristele keiton pinta siemenillä.

4. Keiton lisukkeena maistuvat leipä tai voitaikinakolmiot. Käytä gluteenitonta voitaikinaa, jos haluat gluteenittomia kolmioita. Noudata pakkauksen ohjeita paistossa. Halkaise paistetut taikinakolmiot ja täytä ne halutessasi tsatsikilla ja fetajuustomurulla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Kokeile myös näitä juustoisia kasvissosekeittoja:

valkoinen juureskeitto

Kuohkea juureskeitto

palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto

parsakaalikeitto

Parsakaali-juustokeitto

Ruoka.fi: Mustajuurikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Palsternakka-cheddarsosekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X