Reseptit

Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset

Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset ovat yllättävän koukuttavia. Erityisen hyvin ne maistuvat erilaisten dippikastikkeiden kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset

  • 8 kokonaista napakkaa suolakurkkua

Panerointi

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl piimää
  • 3 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta

Uppopaistamiseen

  • 1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Katso videolta, miten paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset valmistetaan:

Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa suolakurkut pitkittäin viipaleiksi. Painele niitä hieman talouspaperiin, että ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Paneroiduista suolakurkuista tulee rapeampia, kun ne on ensin kuivattu.
  2. Mittaa korkeareunaiseen kulhoon vehnäjauhot. Pyörittele suolakurkkuviipaleet vehnäjauhoissa.
  3. Mittaa piimä toiseen korkeareunaiseen kulhoon.
  4. Mittaa kolmanteen kulhoon korppujauhot ja mausteet.
  5. Pyörittele vehnäjauhoissa pyöritellyt suolakurkkuviipaleet nyt piimässä ja sen jälkeen maustetussa korppujauhossa. Valmista kaikki viipaleet valmiiksi ennen paistamista.
  6. Kuumenna litra rypsi- tai auringonkukkaöljyä korkeareunaisessa kasarissa noin 180 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla. Jos sinulla ei ole mittaria, tunnistat kuuman öljyn siitä, että lisätessäsi yhden testisuolakurkun öljyyn, kurkku alkaa heti paistua, eikä uppoa pannun pohjalle.
  7. Lisää pieni määrä kurkkuja kerrallaan kuumaan öljyyn niin, että lisäät ne aina poispäin itsestäsi, ettei kuuma öljy roisku sormille. Noudata aina varovaisuutta kuuman öljyn kanssa.
  8. Paista suolakurkkuranskalaiset rapeiksi ja syö kuumina.
  9. Voit tehdä dippikastikkeen esimerkiksi kermaviilistä tai ranskankermasta tai käyttää kaupan valmiita dippikastikkeita.

Vinkki! Kokeile hittiohjetta mätidippiä. Se sopii loistavasti yhteen uppopaistettujen rapeiden suolakurkkuranujen kanssa.

Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset
Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset ovat koukuttava herkku. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Klassikko-ohje suolakurkut, smetana ja hunaja toimivat aina

Kuvausvaatteet: Sannan päällä vaaleansininen neulepusero American dream/Stockmann stockmann.com ja Annin päällä vaaleanpunainen neulepusero Selected femme/Stockmann stockmann.com


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paneroidut suolakurkut eli suolakurkkuranskalaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.