
Paprikapasta
Paahdettu paprikapasta on nopea ja herkku arkiruoka. Se tehdään säilykepaprikoista, joita kannattaa aina olla purkki varalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Paprikapasta
- 1 prk (465/350 g) paahdettuja paprikoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 ruukku basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
- 350-400 g haluamaasi pastaa
- 1 dl pastan keitinvettä
- 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Paprikapasta valmistuu helposti näin:
1. Valuta ja pilko purkki paahdettuja paprikoita. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä ja sipuli. Hienonna ruukku basilikaa.
2. Laita 350-400 grammaa haluamaasi pastaa kypsymään suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä isolla pannulla tai kattilassa. Paista sipulia ja valkosipulia hetki, lisää paprikat ja kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kaada joukkoon desilitra vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaksi desilitraa kuohu- tai ruokakermaa ja hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia. Soseuta kastike sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi. Mausta tuoreella basilikalla, kahdella teelusikallisella oreganoa, teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria.
4. Valuta kypsä pasta, ota desi keitinvettä sivuun. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon, ohenna kastike pastan keitinvedellä. Viimeistele paprikapasta raastetulla parmesaanijuustolla.
5. Leivo kaveriksi spelttifocacciaa, jolla viimeisetkin kastikepisarat saa pyyhittyä lautasilta.
Vinkki! Säilötyistä paahdetuista paprikoista teet helposti myös hummustyylisen levitteen tai pestomaisen kastikkeen. Kokeile paprikoita myös patoihin ja keittoihin, salaatteihin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2022.
Lue myös Anna.fi: Hävikkipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paprikapasta