Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

Juustoisen keksin pinnalle sopii täydellisesti ohueksi höylätty manchego ja päärynähillo.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
35  annosta

Ainekset

Parmesaani-rosmariinikeksit:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 75 g pehmeää voita
  • ½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

Parmesaani-rosmariinikeksit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhojen joukkoon hienonnettu rosmariini, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste. Lisää kananmuna, pehmeä voi ja ranskankerma ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta noin tunniksi viileään.

2. Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista toinen kelmu varoen. Painele haluamasi muotoisella piparimuotilla kuvioita ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kokeile myös:

Hunajapähkinät

Punaviinihyytelö

Ruoka.fi: Parmesaanileivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.