
Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit
Juustoisen keksin pinnalle sopii täydellisesti ohueksi höylätty manchego ja päärynähillo.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
- Kasvis
Ainekset
Parmesaani-rosmariinikeksit:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 kananmuna
- 75 g pehmeää voita
- ½ dl ranskankermaa
Valmistusohje
Parmesaani-rosmariinikeksit leivotaan helposti näin:
1. Sekoita jauhojen joukkoon hienonnettu rosmariini, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste. Lisää kananmuna, pehmeä voi ja ranskankerma ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta noin tunniksi viileään.
2. Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista toinen kelmu varoen. Painele haluamasi muotoisella piparimuotilla kuvioita ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kokeile myös:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit