Reseptit
30-60 min
Kiitos

Parsaa ja tyrnivoikastiketta

Herkullinen lampaanpaisti tai kinkku saa kaverikseen mehevää parsaa piristävällä tyrnivoikastikkeella. Nauti ja ihastu!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g palvattua lampaanpaistia tai -kinkkua
nippu vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
1/22 tl sokeria
1 rkl sitruunamehua

kastike:

3 keltuaista
2 rkl vettä
3 rkl tyrnipuristemehua
ripaus suolaa
hivenen cayennepippuria tai valkopippuria
1/2 tl sokeria
2 tl sitruunamehua
150 g pehmeää voita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.

2. Leikkaa parsoista huokoinen tai kuivahtanut tyviosa pois. Kuumenna vesi laakeassa paistokasarissa tai kapeassa parsakattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja keitä parsoja paksuudesta riippuen 5-10 minuuttia. Jäähdytä tai tarjoa kuumina.

3. Mittaa keltuaiset, vesi, tyrnimehu ja mausteet kulhoon tai kattilaan. Aseta astia vesihauteeseen. Kuumenna vesihaude lähes kiehuvaksi. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Ota astia vesihauteesta ja lisää pehmeä voi nokareina hyvin vatkaten. Tarjoa kastike lämpimänä parsojen ja palvi-lampaan tai -kinkun kanssa.

 

Lue lisää täältä:

Grillattua pancettaparsaa

Parsakeitto

Parsakeitto kylmäsavulohella

Parsa-savulohikeitto

Parsa-appenzeller -piirakka

Parsa katkarapumaljat

Ruoka.fi: Parsa-katkarapumaljat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsaa ja tyrnivoikastiketta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X