Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsaa ja tyrnivoikastiketta

Herkullinen lampaanpaisti tai kinkku saa kaverikseen mehevää parsaa piristävällä tyrnivoikastikkeella. Nauti ja ihastu!

Ainekset

  • 250 g palvattua lampaanpaistia tai -kinkkua
  • nippu vihreää parsaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½2 tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

kastike:

  • 3 keltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 3 rkl tyrnipuristemehua
  • ripaus suolaa
  • hivenen cayennepippuria tai valkopippuria
  • ½ tl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 150 g pehmeää voita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.

2. Leikkaa parsoista huokoinen tai kuivahtanut tyviosa pois. Kuumenna vesi laakeassa paistokasarissa tai kapeassa parsakattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja keitä parsoja paksuudesta riippuen 5-10 minuuttia. Jäähdytä tai tarjoa kuumina.

3. Mittaa keltuaiset, vesi, tyrnimehu ja mausteet kulhoon tai kattilaan. Aseta astia vesihauteeseen. Kuumenna vesihaude lähes kiehuvaksi. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Ota astia vesihauteesta ja lisää pehmeä voi nokareina hyvin vatkaten. Tarjoa kastike lämpimänä parsojen ja palvi-lampaan tai -kinkun kanssa.

 

Lue lisää täältä:

Grillattua pancettaparsaa

Parsakeitto

Parsakeitto kylmäsavulohella

Parsa-savulohikeitto

© Tiina Rantanen

Parsa-appenzeller -piirakka

Parsa katkarapumaljat

Ruoka.fi: Parsa-katkarapumaljat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsaa ja tyrnivoikastiketta

Liina

Hyvä ohje, tulostusnappia kaipaisin resepteihin, en ainakaan löydä sellaista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.