Parsapiiras tai parsapiirakka

Parsapiirakka x 6 – katso parhaat reseptit!

Vihreä parsasato kypsyy taas herkuttelijoille. Parsa on hienon maun lähettiläs, jonka suosituinta sesonkia vietetään loppukeväästä alkukesään.

Parsa maistuu piirakassa. Se on parhaimmillaan yksinkertaisten mausteiden kera. Parsalla höystetty suolainen piirakka toimii yhtä hyvin illanistujaisten suupalana kuin noutopöytien herkkuna.

Kuvankaunis parsapiiras on mainio valinta  juhliin. Piiraan pohja syntyy helposti tehosekoittimessa, jonne mitataan täysjyväleipäviipaleet tai hapankorput sekä voita. Gluteeniton pohja valmistuu yhtä näppärästi gluteenittomasta leivästä. Pohjan päälle levitetään raikasta parsatäytettä sekä ruokaisampaa lohitäytettä. Koko komeus nostetaan jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi ja koristellaan herkillä parsannupuilla ennen tarjoilua.

Juustoinen parsapiirakka on herkullinen ja ruokaisa kasvispiiras. Pyöräytä piirakka kahvipöydän suolapalaksi tai pakkaa se mukaan kevään ensimmäiselle piknikille. Rapea piirakkapohja syntyy ohuen ohuesta filotaikinasta. Täyte saa makua ja pehmeyttä perunasta.

Tästä sveitsiläistä appenzellerjuustoa sisältävästä piirakasta kehkeytyi pieni somehitti. Piirakassa yhdistyy keväinen parsasesonki, juuston ainutlaatuinen, oma maku sekä helppo valmistustapa.

Helppo parsapiirakka syntyy pakastealtaan valmistaikinasta. Pekoni antaa parsapiirakan täytteelle rapsakkaa ruokaisuutta ja mehevää makua.

Tämä parsapiirakkaresepti on sivustomme suosikkeja. Sen maku on erityisen mehevä. Piirakan kuorrutuksessa maistuu pinaatti ja parmesaani.  Täytteeseen tuo särmää tilkka sitruunamehua.

Katso myös: Anna.fi/Ruoka: Parsaa hollandaise ja kylmäsavulohta

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsapiirakka x 6 – katso parhaat reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X