Pehmeät juustopretzelit
Saksalaistyyliset solmurinkelit maistuvat parhailta leivontapäivänä. Ripottele rinkeleiden pinnalle karkeaa merisuolaa ja unikonsiemeniä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl omenasiideriä
- ½ dl makeaa omenasosetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 dl cheddarjuustoraastetta
- 2 dl parmesaanijuustoraastetta
VOITELUUN
- 1 kanamuna
PINNALLE
- karkeaa merisuolaa, unikonsiemeniä
Valmistusohje
Valmistusaika 45 minuuttia + kohotukset
1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi. Lisää omenasose, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan vaivaten ja alusta huolella vaivaten kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunti.
2. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat ohueksi pitkäksi levyksi. Sekoita juustoraasteet. Ripottele jokaiselle levylle desi juustoraastetta. Kääri pitkittäin rullalle ja pyöritä pöydällä tiiviiksi tangoiksi. Leikkaa kuuteen palaan. Muotoile jokainen pala ohuiksi tikuiksi.
3. Käännä tikkujen päät yhteen renkaan muotoon. Kierrä päät kahdesti ympäri ja tuo ne alas renkaan päälle. Paina päät tiiviisti kiinni renkaaseen. Levitä reikiä varoen hieman, jotta muoto pysyy myös uunissa. Anna rinkeleiden kohota 10 minuuttia uunipellillä. Voitele pinnat rikotulla kananmunalla. Murskaa karkeaa suolaa hieman morttelissa ja ripottele rinkeleiden pinnalle unikonsiementen kanssa. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeät juustopretzelit