Pehtoorin poronmaksapatee
Poronmaksapatee on mehevä juhlaherkku, jota voi tarjota vihreän salaatin kanssa joulun alkuruokana ja pitkinä joulunpyhinä iltapalaksikin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Pehtoorin poronmaksapatee
- 1 sipuli
- 1 tl voita
- 500 g poronmaksaa
- 150 g siankylkiviipaleita
- 2 kpl anjovisfileitä
- 2 kananmunankeltuaista
- 1.5 dl kuohukermaa
- 0.5 tl meiramia
- 2 tl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 100 g ohuita silavaviipaleita
Valmistusohje
Poronmaksapatee valmistuu näin.
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota pannulla pehmeäksi.
2. Paloittele poronmaksa, siankylki ja anjovis. Hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä.
3. Lisää maksamassaan sipuli, munankeltuaiset, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri.
4. Paista kokeeksi nokare ja tarkista maku.
5. Vuoraa noin puolen litran vuoka silavaviipaleilla. Kumoa taikinaa vuoasta.
6. Kypsennä vesihauteessa 170-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä poronmaksapatee painon alla.
7. Tarjoile maksapatee raikkaan jouluisen salaatin kanssa tai saaristolaisleivällä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Riistapatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehtoorin poronmaksapatee