Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-sienipasta

Pekoni-sienipasta on tuhti herkkupasta, joka valmistuu nopeasti ja vie takuuvarmasti kiljuvan nälän. Maukkaassa pastassa on runsaasti rapeaa pekonia, herkkusieniä ja pinaattia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pekoni-sienipasta:

  • 1 punasipuli
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rasia (200 g) ruskeita herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 2½ dl kermaa
  • 2 dl tuoretta pinaattia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 400 g pappardellepastaa

Valmistusohje

Pekoni-sienipasta valmistuu näin helposti.

1. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Suikaloi pekoni.

2. Kuullota öljytyllä pannulla sipuleita ja pekonia niin, että sipuli pehmenee ja pekoni on rapeaa.

3. Lisää pestyt ja viipaloidut herkkusienet, ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja rosmariini. Anna kuullottua noin 3 minuuttia.

4. Lisää pannulle kerma ja anna kiehua pari .minuuttia. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon kokonaiset pinaatinlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä samalla, kun kastike kiehuu. Lisää valmis, siivilässä valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa pekoni-sienipasta tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Tiesitkö jo nämä vinkit sienten puhdistamiseen? Sieniasiantuntija kertoo yhden nopean kikan 

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen siskonmakkarapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-sienipasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.