
Pekonipasta
Pekonipasta on herkullinen ja nopea. Sen salaisuus piilee maistuvassa juustoisassa kastikkeessa, joka on maustettu täydellisesti yrteillä ja pippurilla. Parmesaani sopii tämän pastan kanssa loistavasti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Pekonipasta
- 300 g simpukkapastaa
- 170 g pekonia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- 2 dl pastan keitinvettä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua yrttiseosta
- 50 g parmesaania raastettuna
Valmistusohje
Pekonipasta tehdään helposti näin:
- Keitä 300 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.
- Paista 170 grammaa pekonia rapeaksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Hienonna yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi. Kuullota niitä kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia.
- Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kaksi desilitraa kermaa ja kaksi desilitraa pastan keitinvettä. Kiehauta.
- Hienonna paistettu pekoni hienoksi kuutioksi ja lisää se pannulle. Lisää yksi-neljäsosa teelusikallista suolaa, saman verran mustapippuria ja yksi teelusikallinen yrttiseosta. Sekoita. Nosta pannu sivuun levyltä.
- Raasta 50 grammaa parmesaania ja sekoita raaste kastikkeen joukkoon. Siivilöi pasta ylimääräisestä vedestä ja sekoita se pastakastikkeen joukkoon. Tarjoa pekonipasta heti.
Lue myös Anna.fi: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset pastareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekonipasta