Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekonipasta

Pekonipasta on herkullinen ja nopea. Sen salaisuus piilee maistuvassa juustoisassa kastikkeessa, joka on maustettu täydellisesti yrteillä ja pippurilla. Parmesaani sopii tämän pastan kanssa loistavasti. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pekonipasta

  • 300 g simpukkapastaa
  • 170 g pekonia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 2 dl pastan keitinvettä
  • ¼  tl suolaa
  • ¼  tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua yrttiseosta
  • 50 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

Pekonipasta tehdään helposti näin:

  1. Keitä 300 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.
  2. Paista 170 grammaa pekonia rapeaksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  3. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Hienonna yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi. Kuullota niitä kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia.
  4. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kaksi desilitraa kermaa ja kaksi desilitraa pastan keitinvettä. Kiehauta.
  5. Hienonna paistettu pekoni hienoksi kuutioksi ja lisää se pannulle. Lisää yksi-neljäsosa teelusikallista suolaa, saman verran mustapippuria ja yksi teelusikallinen yrttiseosta. Sekoita. Nosta pannu sivuun levyltä.
  6. Raasta 50 grammaa parmesaania ja sekoita raaste kastikkeen joukkoon. Siivilöi pasta ylimääräisestä vedestä ja sekoita se pastakastikkeen joukkoon. Tarjoa pekonipasta heti.

Vinkki: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Lue myös Anna.fi: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset pastareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekonipasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.