pellillinen mustikkapiirakkaa
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla

Mustikkapiirakka syntyy pehmeästä pullataikinasta. Kiireinen tekee pohjan muropohjaisesta kakkutaikinasta, jota voi terästää sitruunalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikkapiirakan täyte:

1 l mustikoita (osa voi olla vadelmia tai mansikoita)
2 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Mustikkapiirakan pullapohja:

3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Mainos

Mustikkapiirakan voiteluun:

1 muna

Mustikkapiirakan muropohja:

4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Keskustelu

Laitan mustikoita päälle 1 1/2 l ja hillosokeria 1 1/2 dl, sekä yhden kananmunan, survon hieman ja hyvää tulee, äsken paistoin kesän ensimmäisen. Terveisin Maija mummeli

Nähtävästi jos laittaa piirakan päälle mustikoita ja hillosokeria lisäksi oli laitettu kananmuna tuossa vinkissä, niin ei tarvitse lisätä perunajauhoja sidosaineeksi mustikoille, vai riittääkö pelkkä hillosokeri ja mustikat?

Valmistin ohjeen mukaan murotaikinaan, uunista otettuani tortun, jäähdytin hyvin ja laitoin päälle tuoreita musikoita ja sit laitoin niiden päälle kiilteen hyytelösokerilla. Tosi hyvää!

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tämän ohjeen mukaan tein murotaikinan! Maito kokonaan pois murotaikinapohjasta niin siitä tulee jäykempää niin kuin sen kuuluukin. Oma taikinani oli pettymyksekseni aivan litkua vielä seitsemännen vehnäjauho desin jälkeen ja päätin että tätä sivua en kyllä leipomistarkoitukseen käytä. Uunissakin sai olla 40 minuuttia että vähän näkyi kypsymisen merkkejä. Googletin murotaikina ohjeen ja eihän niissä missään laiteta herranjestas nestettä enempää!

Maija, olet oikeassa. Ruokatoimittajamme tarkisti ohjeen ja virhe siinä oli. Nyt ohje on korjattu ja ylimääräinen maito otettu ohjeesta pois. Pahoittelemme asiaa ja toivotamme hyviä tulevia leivontahetkiä 🙂 Hyvä, kun huomasit ja huomautit!

Pullataikinapohjaiseen mustikkapiirakkaan mustikat kannattaa survoa, sokeria maun mukaan, maltillisesti (1/2-1 dl mustikkalitralle), ja lisätä kosteudensitojaksi vehnäjauhoa, n. 1/2dl mustikkalitralle. Täytteen rakenteesta tulee pehmeän kiinteä, ei kiisseliä, kuten perunajauhoilla. Toimii vain mustikalla, joka värjää jauhon. Sopiva jauhomäärä löytyy kokeilemalla, neste sitoutuu jo ennenpaistamista.

Kommentoi juttua: Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X