Reseptit
30-60 min

Pihlajanmarja-omenahyytelö

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l pihlajanmarjoja, mielellään pakastettuja
1 l happoisia, hiukan kypsymättömiä omenia
9 dl sokeria / 1 l mehua
5-6 dl vettä
tarvittaessa 1 tl pektiiniä

Valmistusohje

1. Puhdista marjat ja pakasta ne ainakin vuorokaudeksi.

2. Huuhdo omenat. Poista niistä siemenkodat.

3. Keitä lohkottuja omenoita ja pihlajanmarjoja vedessä sekoittamatta kunnes mehu irtoaa. Valuta ja mittaa.

4. Lisää mehuun sokeri. Keitä sekoittamatta 10-25 minuuttia ja kokeile hyytymistä. Jos hyytelö ei hyydy, lisää pektiini pieneen sokerimäärään sekoitettuna. Keitä 1 minuutti.

Happamista ja puolikypsistä omenista valmistettu hyytelö maistuu hyvältä, kun sen maustaa joko vanilja- tai kanelitangolla, joita liotat kuumentamisen ajan halkaistuina mehussa tai silputulla mintulla, jonka lisäät aivan lopuksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pihlajanmarja-omenahyytelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X