Pikahiillostetut Välimeren silakat
Silakat saavat seurakseen raikkaan höysteen tomaatista, pistaasipähkinöistä ja sitruunasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Pikahiillostetut Välimeren silakat:
- 400 g silakkafileitä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 tomaattia
- 2 kevätsipulivartta
- ½ dl pinjansiemeniä
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl kapriksia
- ½ sitruunan kuori ja mehu
Valmistusohje
Pikahiillostetut Välimeren silakat tehdään helposti näin:
1. Kuumenna valurautapannulla tilkka vettä kiehuvaksi. Valuta vesi ja kuumenna pannu savuavan kuumaksi. Ripottele pannulle tasaisesti puolet suolasta. Nosta pannulle puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Paahda, kunnes nahka on upean värinen ja rapea. Käännä fileet ja nosta syrjään. Huuhtele pannulla ja paista loput fileistä samoin.
2. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Huuhtele pannu lopuksi ja paahda siinä pinjansiemenet. Siirrä siemenet syrjään.
3. Lisää kuumalle pannulle takaisin silakkafileet. Lisää pannulla tomaatit, kevätsipulit, kaprikset ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta sitruunankuorella ja mehulla. Kuumenna hetken ja ravista aineksia hieman pannulla. Nosta silakat tarjolle ja rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoile tuoreen leivän ja salaatin kera.
Katso myös: Pyöräytä silakkapihvit pannulla tai uunissa – 4 helppoa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Basilikalla täytetyt silakat ja sinappinen perunamuusi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikahiillostetut Välimeren silakat