Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikahiillostetut Välimeren silakat

Silakat saavat seurakseen raikkaan höysteen tomaatista, pistaasipähkinöistä ja sitruunasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pikahiillostetut Välimeren silakat:

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulivartta
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ sitruunan kuori ja mehu

Valmistusohje

Pikahiillostetut Välimeren silakat tehdään helposti näin:

1. Kuumenna valurautapannulla tilkka vettä kiehuvaksi. Valuta vesi ja kuumenna pannu savuavan kuumaksi. Ripottele pannulle tasaisesti puolet suolasta. Nosta pannulle puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Paahda, kunnes nahka on upean värinen ja rapea. Käännä fileet ja nosta syrjään. Huuhtele pannulla ja paista loput fileistä samoin.

2. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Huuhtele pannu lopuksi ja paahda siinä pinjansiemenet. Siirrä siemenet syrjään.

3. Lisää kuumalle pannulle takaisin silakkafileet. Lisää pannulla tomaatit, kevätsipulit, kaprikset ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta sitruunankuorella ja mehulla. Kuumenna hetken ja ravista aineksia hieman pannulla. Nosta silakat tarjolle ja rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoile tuoreen leivän ja salaatin kera.

Katso myös: Pyöräytä silakkapihvit pannulla tai uunissa – 4 helppoa ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Basilikalla täytetyt silakat ja sinappinen perunamuusi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikahiillostetut Välimeren silakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.