
Pikkelöintiliemi
Pikkelöintiliemi maustaa kasvikset nopeasti raikkaaksi. Hyvä muistisääntö on 1-2-3 sääntö: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Mausta pikkeliliemellä raitajuuret, kukkakaalit, avomaankurkut ja muut kasvikset.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pikkelöintiliemi
- 1 dl viinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 100 g raitajuuria ohueksi viipaloituna
Valmistusohje
Pikkelöintiliemi tehdään helposti näin:
1. Kiehauta liemen ainekset eli yksi desilitra omenaviinietikkaa, kaksi desilitraa sokeria, kolme desilitraa vettä sekä yksi teelusikallinen suolaa ja jäähdytä liemi. 2. Kuori sata grammaa raitajuuria. Viipaloi ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuen ohuiksi viipaleiksi. 3. Kaada pikkelöintiliemi hillopurkkiin ja lisää raitajuuriviipaleet. Sulje purkki ja anna marinoitua yön yli.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Lue myös: Pikkelöidyt raitajuurileivät
Lue myös Anna.fi: Pikkelöidyt punasipulit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöintiliemi