Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöintiliemi

Pikkelöintiliemi maustaa kasvikset nopeasti raikkaaksi. Hyvä muistisääntö on 1-2-3 sääntö: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Mausta pikkeliliemellä raitajuuret, kukkakaalit, avomaankurkut ja muut kasvikset.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pikkelöintiliemi

  • 1 dl viinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 100 g raitajuuria ohueksi viipaloituna

Valmistusohje

Pikkelöintiliemi tehdään helposti näin:

1. Kiehauta liemen ainekset eli yksi desilitra omenaviinietikkaa, kaksi desilitraa sokeria, kolme desilitraa vettä sekä yksi teelusikallinen suolaa ja jäähdytä liemi. 2. Kuori sata grammaa raitajuuria. Viipaloi ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuen ohuiksi viipaleiksi. 3. Kaada pikkelöintiliemi hillopurkkiin ja lisää raitajuuriviipaleet. Sulje purkki ja anna marinoitua yön yli.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Pikkelöidyt raitajuurileivät

Lue myös Anna.fi: Pikkelöidyt punasipulit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöintiliemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.