Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattipappardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä on maukas tuorepasta-annos, jolle pinaatti ja tuoreet yrtit antavat vihreän värin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pinaattipastataikina

  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 kpl tuoretta kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • 50 g babypinaattia
  • 1 nippu tuoretta lehtipersiljaa

Lisäksi

  • 50 g babypinaattia
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 dl rilaisia pähkinöitä, siemeniä tai manteleita
  • oliiviöljyä
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kumoa jauhot pöydälle, tee keskelle kolo ja riko munat siihen. Lisää myös öljy ja suola. Sekoita ainekset vähin erin sormenpäillä ja vedä jauhoja reunoilta mukaan vähitellen. Käytä pinaatinlehtiä ja persiljaa 10 sekuntia kiehuvassa vedessä. Nosta kylmän veden kautta valumaan. Puristele huolella kuiviksi ja hienonna seos. Lisää seos pastataikinaan.

2. Monitoimikoneella valmistat pastataikinan nopeasti. Sekoita aineet leikkuuterällä sekaisin, kunnes taikinasta syntyy pallo. Jatka vaivaamista muutaman minuutti.

3. Peitä taikina kelmulla ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

4. Jaa levännyt taikina neljään yhtä suureen palaan ja aloita yhden taikinapalan työstäminen isoimmalla terällä. Peitä loput taikinat huolella kelmulla, jotta ne eivät kuivu. Litistä pala suorakaiteenmuotoiseksi, jauhota huolella ja syötä pastakoneeseen. Etene paksusta levystä vähitellen ohuempaan muuttamalla telojen asentoa. Jauhota taikinalevyjä välillä kevyesti. Jatka mankelointia niin kauan, kunnes taikinalevy on ohut levy. Taikinan voi myös kaulia kaulimella.

5. Leikkaa pastalevyt haluamasi paksuisiksi nauhoiksi ja pyöräytä kimpuiksi. Keitä vähintään 4 litraa vettä. Upota pasta kerrallaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä tuorepastaa 2–4 minuuttia. Valuta, mutta älä huuhtele.

6. Nosta kuuman pastan joukkoon pinaatinlehdet ja murusta joukkoon vuohenjuusto ja rouhitut pähkinät, siemenet tai mantelit. Annostele pasta lautasille. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja raasta pinnalle parmesaanijuustoa.

Kokeile myös muita vihreitä herkkuja: Kaali-pähkinäcaesar Vihreä minestronekeitto Bruschettat kesäkaalipestolla Ruoka.fi: Vihreä yrttisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattipappardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.