Pippurikastike
Pippurikastike on monipuolinen kastike, joka maistuu erityisesti paistetun pihvin kanssa. Kermalla aateloitu sekä kolmella pippurilla maustettu kastike on helppo ja nopea valmistaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Munaton
Ainekset
Pippurikastike
- 1 rkl rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
- 1 tl täysjyväsinappia
- 1 dl demi-glace kastikepohjaa tai lihalientä (itse tehtyä, fondista tai kuutiosta)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa (riippuen kastikepohjan suolaisuudesta)
Valmistusohje
Pippurikastike tehdään helposti näin:
- Käytä rosee-, viher- ja mustapippureita. Mittaa yksi ruokalusikallinen pippureita paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut lähtevät liikkeelle. Lusikoi pippurit huhmareeseen ja rouhi.
- Siirrä rouhittu pippuriseos takaisin pannulle. Sekoita yksi teelusikallinen sinappia ja desilitra lihalientä pannulle ja kiehauta.
- Lisää kaksi desiä kermaa ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10–20 minuuttia.
Lue myös: Ruskeakastike on klassikko
Lue myös Anna.fi: Kastike, jossa maistuvat punaviini ja mustaherukka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pippurikastike