Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pippurikastike

Pippurikastike on monipuolinen kastike, joka maistuu erityisesti paistetun pihvin kanssa. Kermalla aateloitu sekä kolmella pippurilla maustettu kastike on helppo ja nopea valmistaa. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Pippurikastike

  • 1 rkl rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
  • 1 tl täysjyväsinappia
  • 1 dl demi-glace kastikepohjaa tai lihalientä (itse tehtyä, fondista tai kuutiosta)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa (riippuen kastikepohjan suolaisuudesta)

Valmistusohje

Pippurikastike tehdään helposti näin:

  1. Käytä rosee-, viher- ja mustapippureita. Mittaa yksi ruokalusikallinen pippureita paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut lähtevät liikkeelle. Lusikoi pippurit huhmareeseen ja rouhi.
  2. Siirrä rouhittu pippuriseos takaisin pannulle. Sekoita yksi teelusikallinen sinappia ja desilitra lihalientä pannulle ja kiehauta.
  3. Lisää kaksi desiä kermaa ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10–20 minuuttia.

Lue myös: Ruskeakastike on klassikko

Lue myös Anna.fi: Kastike, jossa maistuvat punaviini ja mustaherukka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pippurikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.