Reseptit
30-60 min
Kiitos

Pissaladière eli sipuli-anjovispiirakka

Pissaladière, sipuli-anjovispiirakka on provencelaisten vastine italialaisten pizzalle. Pissaladière on kotoisin Nizzasta, Etelä-Ranskasta. Siellä tätä piirakkaa myydään katuruokana. Pissaladièriä voi tehdä peltipiirakkana tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pissaladière, eli sipuli-anjovispiirakka:

2 dl haaleaa vettä
1/3 palaa hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Pissaladièren täyte:

1.5 kg sipuleita
4 valkosipulinkynttä
reilu 1 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia tai
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
1 laakerinlehti
1 dl mustia oliiveja
anjovista

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta pehmeää. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja hauduta pehmeiksi. Älä päästä ruskistumaan. Murenna sipuleiden joukkoon hauduttamisen alkupuolella laakerinlehti. Lisää timjami ja valkosipuli. Anna täytteen jäähtyä hetki.

3. Kauli taikina leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi suorakaiteen muotoiseksi tai pyöreäksi levyksi. Peitä levy vähän jäähtyneellä sipulilla. Koristele anjovisfileillä ja oliiveilla. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen keittiömestari paljastaa salaisuudet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pissaladière eli sipuli-anjovispiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X