Reseptit
30-60 min
Kiitos

Pissaladière eli sipuli-anjovispiirakka

Pissaladière, sipuli-anjovispiirakka on provencelaisten vastine italialaisten pizzalle. Pissaladière on kotoisin Nizzasta, Etelä-Ranskasta. Siellä tätä piirakkaa myydään katuruokana. Pissaladièriä voi tehdä peltipiirakkana tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pissaladière, eli sipuli-anjovispiirakka:

2 dl haaleaa vettä
1/3 palaa hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Pissaladièren täyte:

1.5 kg sipuleita
4 valkosipulinkynttä
reilu 1 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia tai
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
1 laakerinlehti
1 dl mustia oliiveja
anjovista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pissaladière eli sipuli-anjovispiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X